Opdracht vinden als zzp’er? Deze platforms gaan je helpen

Opdracht vinden platform zzp'er

Home > Carrière > Opdracht vinden als zzp’er? Deze platforms gaan je helpen

Als je zzp’er bent, dan heb je heel veel vrijheid. Je eigen tijd indelen, werken waar je maar wilt, en voor wie je maar wilt. Maar er is iets waar je niet omheen kan (naast je belastingaangifte, of course), en dat is: je moet wel opdrachten vinden. Ben je zzp en wil je toffe opdrachten vinden, sla dan deze platforms niet over!

5 platforms als je als zzp’er je droomopdracht wil vinden

Ben je kieskeurig in welke opdrachten je aanneemt? Of ben je allang blij als er weer een opdracht voorbij komt? Hoe je er ook in staat, deze platformen kunnen je zeker een handje helpen als je op zoek bent naar een nieuwe klus.

The Freelance Qommunity – Een platform voor zzp’ers dat meer als een community voelt

The Freelance Qommunity is wat je krijgt als je een opdrachtenplatform mixt met een gezellige koffietent vol freelancers (hoe leuk klinkt dat!). Voor een vast bedrag per maand krijg je toegang tot opdrachten, maar ook tot een club van andere zelfstandigen die net als jij hun eigen pad bewandelen en vast met dezelfde vragen als jij lopen.

Je kunt meedoen aan masterclasses (denk: hoe je je tarief durft te verhogen zonder knikkende knieën), netwerkborrels, en co-workdagen (die in meerdere steden worden georganiseerd). Het allerleukste: elke maandag begint Qommunity met een online koffiemoment. Kan jij even vertellen over je weekend en horen over de wilde verhalen van anderen. Iets wat je anders bij het koffiezetapparaat zou doen, en wat je vast wel eens mist als freelancer. Extra mooi meegenomen, is dat je korting krijgt op tools als boekhoudsoftware of je zzp-verzekering. Het volledige pakket, zogezegd.

Younited – Als je als zzp’er niet alles zelf wil regelen

Younited is die ene vriend(in) die altijd zegt: “Ik fix dit wel voor je.” Je uploadt je cv of LinkedIn-profiel, en Younited bouwt daar een strak profiel van waarmee je automatisch gematcht wordt aan opdrachten die écht bij je passen. Je kan werken bij bedrijven als Samsung, PWC of bij de overheid. Tof hè?

Maar, en dat is een fijn extraatje, ze regelen ook de saaie dingen. Contracten, hoeveel uren je maakt, facturen: je hoeft het allemaal niet zelf in elkaar te flansen. Daardoor voelt het alsof je ook een accountant hebt, zonder dat je diegene hoeft te betalen (of continue wordt gebeld of je ein-de-lijk je bonnetjes wil inleveren). Via dit platform is het vinden van zzp-opdrachten wel heel gemakkelijk!

Werkspot – Het platform voor handige zzp’ers

Werkspot is voor de makers. Niet de PowerPoint-mensen, maar de mensen die dingen doen met hun handen: timmeren, schilderen, tegelen, installeren. Je zet je profiel online, klanten posten hun klussen (“Badkamer opnieuw betegelen in Utrecht”), en jij kiest waar je op reageert. 

Je betaalt pas als je ook echt contact krijgt met de klant. En als je goede reviews opbouwt, komen de aanvragen vanzelf jouw kant op. Als zzp is via dit platform opdrachten vinden een eitje. En oh ja, ben je zelf op zoek naar een handige Harrie of Hanneke? Dan meld je je eenvoudig aan met de klus die je zelf niet kan klaren.  

Yacht – Het platform voor klussen bij grote bedrijven  

Yacht is een grote vacaturebank, maar wist je dat ze ook zzp-opdrachten hebben? Yacht voelt een beetje als de zakelijke kant van het zzp-bestaan. Als je als wat ervaring hebt, dan is dit platform jouw ingang bij grote namen. Je meldt je aan bij een zogeheten ’talent pool’. 

Je maakt dan kans op opdrachten bij banken, overheden, zorginstellingen en grote techbedrijven. Je hoeft zelf niet te speuren, gelukkig, want deze bedrijven benaderen je als er een match is. Yacht checkt trouwens ook meteen de contracten en of alles juridisch gezien een beetje door de beugel kan. 

Jellow – Op dit platform ben jij als zzp’er in control

Jellow is ideaal als je zelf de touwtjes in handen wilt houden (en dat wil je als je zzp bent vast en zeker!). Geen recruiters die tussen jou en de opdrachtgever zitten, geen verborgen fees, dat idee. Bedrijven zoeken rechtstreeks in de database, en als jij opvalt, krijg je een uitnodiging in je inbox. Je beslist zelf of je op een opdracht reageert, en wat je tarief is. Jellow vraagt ook geen commissie, dat scheelt toch weer een paar knaken. 

Lees nog meer blogs over Carrière